Olika men med samma mål

Henrik Hasselström och Emelie Moberg är två deltagare i löparskolan som trots sina olika träningsbakgrunder delar samma mål – att bli en riktigt duktig löpare.

Henrik vaknade upp en dag och kände sig fet och fyrtio. I tonåren hade han sysslat med diverse idrotter men sedan lagt det mesta av fysisk aktivitet åt sidan. Det var dags att ta tag i situationen och Henrik bestämde sig för att han skulle klara av att springa sitt första maraton. Detta var drygt ett år sedan och nu springer Henrik 5 mil i veckan och närmar sig den magiska gränsen 40 minuter på milen med stormsteg. Inte illa för en f.d. soffpotatis. Han vill inte avslöja vilken tid han har i sikte på sitt första Stockholm maraton om ett par veckor men han vill ha en bra känsla genom hela loppet vilket låter som en sund målsättning.

Emelie å andra sidan växte upp i en orienterarfamilj och har mer eller mindre levt med orienteringen och tävlat i densamma sedan hon var barn. Trots det hävdar hon att hon aldrig riktigt gillat orienteringsmomentet. Löpningen däremot har alltid känts rolig och nu vill hon renodla den talangen. Emelie satsar främst på mildistans upp till halvmaraton och förutsättningarna för att bli riktigt snabb visade hon på Premiärmilen som hon avverkade på fina 45.12. Liksom Henrik jagar hon 40 minuter sträcket på milen och tror att det kan gå redan i år. Riktigt tuff målsättning, vi håller tummarna.

Emelie och Henrik kom i kontakt med Löparskolan direkt efter målgång på Premiärmilen. De tycker att Löparskolan har varit mycket lärorik och givande hittills och att de fått en utökad färgpalett de kan tillämpa i sin egen träning. De lyfter främst fram löpskolning och strukturerad gruppträning som uppskattade moment. På frågan om de vill gå vidare och träna med Studenterna blev det ett kristallklart ja.

maj 18th, 2012 | Posted by Studenten in Uncategorized

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 You can leave a response, or trackback.