Första passet avklarat

I onsdagskväll samlades Löparskolans elever för första gången vid KTH-hallen.

Vädret var på vår sida och vi slapp regndroppar på huvudet.

Kvällens tre ledare presenterade sig och gick igenom programmet. På schemat stod löpskolning, töjningar, koordinations- och stegringslopp samt en bonusintervall för att benen skulle få sträcka ut och för att sluta kvalitetspasscirkeln.

Turen började med uppvärmning bort mot vanliga tassemarker för löpare, Stora Skuggan och dess grusvarv. Om man sprungit Bellmanstafetten eller Premiärmilen vet man vilket varv vi pratar om.

Efter en genomgång av syftet av löpskolning i allmänhet och själva övningarna i synnerhet kunde gruppen ta sina första steg som friidrottare.

När alla fått en rejäl duvning och benen blivit trötta av all nötning av teknik och spänst fick gänget springa den första tusingen.

Som ystra kalvar susade gruppen iväg och med lagom trötta kroppar kunde nerjoggen mot hallen påbörjas.

april 13th, 2012 | Posted by Studenten in Uncategorized

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 You can leave a response, or trackback.